NY VALPELISTE

Ny Valpeliste

Hovedstyret i Norsk Rottweilerklubb jobber på flere området for å imøtegå uetisk og umoralsk avl på vår rase. 
 
Som et ledd i dette har vi vedtatt at vi fra og med i dag skal ha en valpeliste hvor alle som minimum kan få registrert valper i Norsk Kennel Klubb hundedatabase vil få plass. Det er også et absolutt krav om at oppdretter er medlem av Norsk Rottweilerklubb.
 
Vi håper med dette det vil bli lettere for valpekjøpere, kall det gjerne et forsøk påbevisstgjøring, og unngå å kjøpe uregistrerte valper fra foreldredyr som ikke har noe som helst å vise til hva gjelder helse, mentalitet, utstilling eller noen form for bruks.
 
Vi kommer til, tydelig, å markere om oppdretter følger Norsk Rottweilerklubbs krav, som er betydelig høyere, eller om det er NKK´s krav som benyttes. 
 
Kriteriene følger vedlagt – det er oppdretters ansvar å sende inn kull med informasjon om foreldredyrene til valpelista!
 
Det er med andre ord ikke Norsk Rottweilerklubb som skal skaffe til veie informasjon om en kombinasjon – det er oppdretter;  kull vil ikke bli publisert med mindre alt er fremskaffet. 
All informasjon inkl vedlegg sendes til 
 
 
Kriteriene vil i fremtiden endres i tråd med Norsk Rottweilerklubbs kontinuerlige arbeid for å sikre at flest mulig av kombinasjonene på vår rase oppfyller minimumskravene vi som ansvarlig raseklubb, underlagt Norsk Kennel Klubb, har vedtatt. Mest av alt gjør vi dette for å synliggjøre, bevisstgjøre og kanskje nå fram med litt kunnskap til blivende rottweilereiere. 
 
Hovedstyret
NY VALPELISTE
Rull til toppen