Lederen har ordet

Travel høstsesong!

Det er stadig vekk mye som skjer i klubben. I skrivende stund har vi ekvipasjer som konkurrerer i IGP VM – lykke til til dem 🙂 Oppdateringer følger !

Vi har avholdt internt samarbeidsmøte med avdelinger, TG´er og komiteer, det gledes over å se og høre at aktiviteten er oppadgående nesten over hele linja. 2025 er for det meste planlagt og søkt inn, terminlisten kommer på hjemmesiden nesten snart.

Årets siste bruksstevne i regi av Brukskomiteen har fått godt over 90 påmeldte, noe jeg synes er helt fantastisk – fordi det sier litt om det gode ryktet Norsk Rottweilerklubb v / Brukskomiteen har for stevnene sine, men som skjærer “Mrs Fix It”  for Brukskomiteen, Lena Davidsen i hjertet, da hun vet at de bare har plass til mange, og at resten må få beskjed om at de ikke får starte.

Klubbmesterskap i LP, kurs for bruks, aktive treningsgrupper som planlegger for neste år….. Jeg kjenner jeg er litt stolt og veldig takknemlig for alle fine folk og rottweilerekvipasjer som driver med hundesport – alt vi får til og alt vi har fått unna oss.

Årets siste utstilling i regi av Norsk Rottweilerklubb gikk av stabelen på Oslo Dog Show. Utstillingen var en trivelig affære, dømt av IFR spesialist Terje Lindstrøm. Det er noe eget når gamle venner ( les: konkurrenter) sees etter lang tid, det klemmes og hilses og glises over gamle minner. Gamle og nye utstillere fikk grundig og kunnskapsrik bedømmelse og stemningen på hele arrangementet var upåklagelig.

Neste års høstspesial vil ikke bli lagt til Lillestrøm – hovedstyret har vedtatt at vi skipper ODS neste år, det tar fryktelig mye folk, krever mye forberedelser og koster for mye penger. Vi må rett og slett finne andre arenaer å presentere rottweileren på. Når det er sagt vil jeg rette en spesiell takk til primus motor for raseparaden, ODS-standen; hun har bidratt særskilt med dette i en årrekke; Iselin Ø Holen. Hun har gitt av seg selv, sin tålmodighet og tid for klubben på en suverent god måte! Tusen takk  Takk også til alle som stilte opp i år – for en fin gjeng!

Når vi snakker om utstilling, er det en glede å presentere den nye utstillingskomiteen; Siri Holmedal, Steinar Moen, Lise Lotte Bøe og Anne Moastuen med backup fra Rita og undertegnende fra HS. Neste år jobbes intenst med – dommerne til årets to første spesialer er klare, hold øynene åpne for annonsene som kommer. Ny utstilling midt på sommeren på vakre Besseggen – nesten klart for annonsering der også. Det jobbes godt og kreativt i komiteen.

Samtidig passer Hovedstyret på å takke av Hege Strand, som valgte å trekke seg fra utstillingskomiteen av personlige årsaker. Takk for innsatsen!

Økonomi er alltid et gjennomgangstema når man drifter en organisasjon. Og like mye de varierende forklaringene på god eller dårlig økonomi ute i avdelinger og TG´er. Jeg simpelthen digger å dra fram gode historier om økonomi, så her vil jeg benytte anledningen til å skryte av Malin Bergkvist på TG Råholt, som tok over treningsgruppen for halvannet år siden. Her holdes jevnlig kurs, kompetanseheving og trening. Siste rapport viste et godt beløp på kontoen deres – SÅ godt jobba! Selvsagt har styret fortalt henne at vi er imponert – siden vår runde med besøk fra avdelinger og TG´er og komiteer på styremøtene ila høsten er godt i gang, og hun var første dame ut på besøk hos oss på Teams.

En annen gruppe verdt å nevne er TG Toten, som startet opp i november i fjor.  Aktiv gjeng!! Som raskt skaffet seg eget treningsområde som igjen har høstet mye ekstern skryt, kurser og trener og driver kompetanseheving. Tjener penger på alt de kan tjene penger på, som igjen går til videreutdanning og kursing av egne folk. Solid pluss på kontoen etter et snaut års drift, og sponset egne ekvipasjer og personer med kompetanseheving – veldig godt jobba! Og har allerede digre planer for 2025  – jeg gleder meg ! Siden en av Toten-gjengen sitter i Hovedstyret, har vi selvsagt også meldt fra hvor bra vi synes dette er; Linda Lønne Engen fikk beskjed om å hilse til Totengjengen fra oss – imponerende jobbing!

Hovedpoenget med å dra fram suksesshistoriene er nokså gjennomsiktig; i økonomi henger alt sammen med alt; mer aktivitet genererer mer penger, gjort rett. Mer penger kan fort kreere bedre treningsfasiliteter, som kanskje tiltrekker flere som ønsker å trene. Som igjen fort kan skape mer penger, som igjen kan gå til kompetanseheving, Som igjen…osv…. Dere skjønner tegningen, antar jeg.

Det eneste som beviselig IKKE virker er å bli sittende på stolen, uten å løfte en finger.

Hovedstyret er i ferd med å dra i gang muligheter for klubb-klær med logo og øvrig trykk. Vi har valgt å gå for en litt annen løsning med kvalitets treningsklær, forhåndsbestilling og personliggjøring. Det ser veldig bra ut, så langt. Annonse kommer ! Videre forsker vi på annerledes premier, salgbare hundegreier og nye måter å få inn penger på.

Vi har planer om kursing på flere områder, men så langt har vi hatt hendene fulle med å få ting opp og stå. Håpet er at vi klarer å igangsette kurs i regi av klubben ila 2025.

Jeg varsler også om, innen ikke altfor lang tid, spennende nyheter innenfor vårt tidkrevende og noen ganger helt utmattende HD- prosjekt, stay tuned for more information.

 

Det er mye jeg kunne skrevet om. Om alle små og store ting som funker og vokser og skaper glede og samarbeid. Og alt som vi sliter med.

Det jeg velger å avslutte dette høstbrevet med er dette:

Vi ser stadig vekk kull annonsert for salg, hvor foreldredyrene kan mangle røntgen, mentaltesting, de har aldri vært i nærheten av en utstilling, moren kan være ALTFOR ung til å ha valper….. mor kan ha hatt altfor mange kull på svært kort tid….Dette er trist lesning som gjør vondt i hjertet. Ofte skal småtassene selges for helt normal valpepris også – gjerne uten noen intensjoner om å registrere dem i NKK. Dermed er de for blandingshunder å regne – uten noe mulighet til å få delta i hundesporten som annet enn det. Meningsløst. Vi jobber på flere områder for å opplyse, stramme inn på enkeltkrav og iverksette tiltak slik at det forhåpentligvis blir mindre av dette i framtiden. Noen ganger kjennes det som å sloss med vindmøller- men det betyr ikke at vi har tenkt å gi opp.

Blant annet med bakgrunn i dette har vi, fra og med nå i oktober-24, lansert ny valpeliste i klubben.

Alle oppdrettere som har kull, som kan og skal registreres i Norsk Kennel Klubb, kan melde inn sine kull på valpelista. Ansvar for å sende inn informasjon til avl@rottweiler.no påhviler oppdretter – ikke klubben – vi har mer enn nok å drive med og kommer IKKE til å lete etter andres informasjon på Dogweb eller lignende.  Sluntrer oppdretter med å sende inn dokumentasjon vil ikke kullet legges ut. Ta ansvar, med andre ord.

 

Vi kommer til å tydelig merke de kullene som etterlever Norsk Rottweilerklubbs kriterier, og de som følger Norsk Kennel Klubbs kriterier for registrering. Men ALLE får plass på klubbens valpeliste, unntatt de som ikke følger noen kriterier, gir blaffen i helse, mentalitet og/eller dyrevelferd. Kriteriene for plass på valpelisten kommer til å være under kontinuerlig utvikling sett i forhold til de til enhver tid gjeldende reglene for registrering av Rottweiler i Norsk Kennel Klubb- som tidligere nevnt jobber klubben inn mot NKK for noen endringer jfr Generalforsamlingens avstemming i 2024.

 

Dette gjør vi for 1. å skape en plattform hvor valpekjøpere uten tilstrekkelig kunnskap kan finne en oppdretter som ihvertfall har røntget og mentaltestet foreldredyrene, og som følger fornuftige etiske retningslinjer for avl. Og 2. for å opplyse om at uetisk avl, umoralsk avl på vår rase er noe vi tar skarp avstand fra!

 

Og vi har mange med på laget; Mattilsynet har lansert en kampanje hvor de oppfordrer til å bruke hodet når man kjøper valp. Norsk Kennel Klubb har jobbet i en årrekke for det samme. Andre raseklubber går ut og jobber like aktivt som oss for dette, som etter mitt skjønn er ren folkeopplysning.

Den tredje fordelen ved å gjøre det på denne måten, ihvertfall er det mitt håp, er samhold. Jeg ønsker meg virkelig at alle som kan sier ifra til en venn som akter å kjøpe rottweiler fra noen som driver uetisk, useriøst eller uten hensyn til dyrenes ve og vel. Vi håper det sender et kraftig signal og bidrar til økt bevissthet hos kommende valpekjøpere av vår rase.

Snakk med folk du møter, fortell om hva vi jobber for og med, stå opp for våre firbente – de fortjener det og trenger at du og jeg formidler hva en rottweiler skal være og hvordan vi forsøker å oppnå og sikre dette – sammen!

Jeg vil ha med flest mulig oppdrettere i en aktiv Norsk Rottweilerklubb. Jeg ønsker meg oppdrettere som drar nytte av hverandre og aktivt jobber for å lage bedre og bedre hunder.

 

Verdens beste oppdretter (uansett rase) startet også som helt grønn et sted, men hentet seg kunnskap og kompetanse hos noen som var villig til å dele. Så gikk veien videre.

 

Sånn. Nå er alle sikkert lei av å lese mine tanker om klubbens tilstand i stort og smått, gå ut i nydelige høstværet og gjør noe gøy med hunden din! Og kom du deg aldri på kurs  eller trening i 2024 kommer det nye, herlige muligheter i 2025!

 

Riktig god høst!

Hilsen Ann

 

 

 

 

 

Lederen har ordet
Rull til toppen