Ønsker du deg Rottweiler?

ØNSKER DU DEG EN ROTTWEILER?

Mange går med valpeplaner om sommeren, og i disse pandemi tider ser vi en økning av henvendelser på akkurat vår rase. Vi vil derfor komme med noen tips på hva du skal tenke på når du leter etter den rette valpen.

Rottweiler er en brukshund som passer for et aktivt liv med familien. De er arbeidsvillige, og nervefaste hunder som reagerer på en balansert måte på omgivelsene. Rottweiler er ikke en rase for alle, men i riktige hender er de fantastiske hunder med et stort hjerte.

Rottweiler er en kraftig hund som krever regelmessig mental stimulering, fysisk aktivitet og en ansvarlig eier. De blir sterke i kroppen, så vel som i viljen så ønsker du ikke å legge inn den tid og trening det tar for å få en veltilpasset valp- og unghund, velg en annen rase…

Gjør deg kjent med rasens egenskaper før du kjøper og snakk/besøk flere oppdrettere før du velger valp. VELG ALLTID VALP SOM ER REGISTRERT I NORSK KENNEL KLUB (NKK). Valper som følger Rottweilerklubbens avlskriterier kan henvises gjennom klubbens offisielle sider. Spør alltid oppdretter om grunnen hvis de ikke henvises gjennom klubben, og hva årsaken til dette er. Avlsrådet i klubben kan bidra med informasjon om det er uklarheter. Avlskriterier ligger ute på hjemmesiden. HUSK: Valp som registreres hos NKK behøver ikke nødvendigvis følge klubbens kriterier!
– Se nøye på foreldrenes resultater fra mental beskrivelse og enhver mental test. Frykt og utilgjengelighet er uønsket.

Be alltid oppdretteren fortelle om helsetilstanden til begge foreldrene og deres nærmeste. Finnes det ikke noe negativt eller uønsket hos foreldrene, kan det være for godt til å være sant. Ett nytt kull har alltid som mål å bli bedre enn foreldredyrene. Hva tenker oppdretter skal bli bedre med dette kullet? Hvilke egenskaper legger oppdretter vekt på?

– Du må være forberedt på å delta på valpekurs og grunnleggende lydighetskurs med hunden din.

har du spørsmål?
Føler du deg usikker på hvor du finner informasjon (dog web/NKK) eller hva forskjellen på de ulike mentaltestene er osv. ta kontakt med Norsk Rottweilerklubb. Du finner informasjon på vår hjemmeside: Rottweiler.no
Lykke til

Ønsker du deg Rottweiler?
Rull til toppen